Splošni pogoji poslovanja

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine Kotu.si. Spletna trgovina Kotu.si si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Kotu.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Vse spremembe so za kupce zavezujoče, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Splošne pogoje poslovanja.

 

Spletna trgovina

Spletna trgovina Kotu.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje ARDESCO d.o.o. Kozana 118, 5212 Dobrovo, Slovenija.

 

Postopek Naročila/Nakupa

Pri vsakem artiklu je na desni strani kvadrat, kjer stranka lahko vpiše količino želenega artikla in klikne na gumb v košarico. Ko kliknete na gumb v košarico se vam v levem zgornjem kotu, pod napisom košarica prikaže ime izdelka, količina in znesek brez stroška poštnine. V tem trenutku lahko nadaljujete z nakupovanjem ali pa pritisnete na napis izprazni košarico, kjer se vam bo izdelek izbrisal iz naročila. Lahko pa pritisnete na gumb na blagajno, kjer se vam bo prikazal pregled naročila. Tukaj se vam bodo prikazali artikli katere ste izbrali s količinami. Prikazal se vam bo tudi strošek dostave.

Pri plačilu po povzetju, dostavna služba (Pošta Slovenije) zaračuna dodatno provizijo.
Stroške lahko vidite na njihovi spletni strani: http://www.posta.si/ ali cenik: Vplačilo obrazca UPN z OCR vrstico in izjavo. ( do 98,00 € 1,05 €; nad 98,00 EUR do 501,00 EUR 1,07% od vrednosti; nad 501,00 EUR 5,36 € )

*KOT DOSTAVNO SLOŽBO LAHKO UPORABLJAMO (po naši izbiri) TUDI DRUGE PONUDNIKE kot sta DPD ali GLS. Cena dostave in stroški za uporabnike ostajajo nespremenjene.

Na tej točki se lahko nakup še vedno prekine s tipko odstrani ali spremeni količino artiklov, tako da se v kvadratek vpiše novo želeno količino in le to
potrdi s tipko potrdi.
V nadaljevanju so polja za izpolnjevanje. Podatki v nadaljevanju so potrebni za izdajo računa in dostavo blaga. Polja označena z zvezdico je nujno
potrebno izpolniti. Vsa ostala polja služijo za lažjo dostavo artiklov, oziroma za komunikacijo s prodajalcem. Tukaj izberete tudi željen način plačila.
S pritiskom na tipko zaključi nakup je nakup zaključen. Kupec bo dobil na naveden e-mail naslov avtomatsko generirano potrditev o uspešno zaključenem nakupu.

Z zaključkom nakupa je med prodajalcem in kupcem prišlo do sklenitve prodajne pogodbe. Te pogodbe se hranijo pri pri upravitelju spletne trgovine.
Kupec lahko kadarkoli dobi kopijo te pogodbe s tem, da nas kontaktira preko e-maila info@kotu.si.

 

Cene

Vse cene v spletni trgovini Kotu.si so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene v spletni trgovini so informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Navedene cene v spletni trgovini veljajo izključno za nakupe opravljene preko spletne trgovine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, za kupca obvelja cena po kateri je bil izdelek naročen. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu – Naročilo potrjeno).Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. V sporočilu ”Naročilo potrjeno” bo kupec obveščen tudi o točnem roku dobave.

 

Zaloga

Zaradi zagotavljanja boljših cen in primernejše logistike se lahko zgodi, da izdelek ni na zalogi direktno v našem skladišču ampak je na voljo pri naših dobaviteljih. Vsekakor v kolikor je rok dobave daljši od štirih dni bo stranka o tem primerno obveščena.

Osebni prevzem ni možen.

 

Plačilo

Kupec ima več možnosti plačila:

- Plačilo po predračunu (kupec bo prejel na svoj e-mail predračun kjer bodo navedeni vsi pogoji in rok dobave)

- Plačilo po prevzemu (kupec bo plačilo opravil kurirski službi ob prejemu blaga)
Pri plačilu po povzetju, dostavna služba npr. (Pošta Slovenije) zaračuna dodatno provizijo.
Stroške lahko vidite na njihovi spletni strani: http://www.posta.si/ ali cenik: Vplačilo obrazca UPN z OCR vrstico in izjavo. ( do 98,00 € 1,05 €; nad 98,00 EUR do 501,00 EUR 1,07% od vrednosti; nad 501,00 EUR 5,36 € )
V izogib tem stroškom priporočamo način plačila po predračunu.

* PRI POŠILJANJU Z DRUGIMI DOSTAVNIMI SLUŽBAMI (DPD ali GLS) stroški ostajajo nespremenjeni.

- Plačilo s PayPal – om (kupcem omogočamo plačilo preko sistema PayPal ) vse pogoje uporabe in morebitne dodatne stroške, si lahko ogledate na njihovi spletni strani https://www.paypal.com/si

 

Artikli z oznako POSEBNA PONUDBA.

Pod to oznako ponujamo izdelke ki se razlikujejo od ostalih. Lahko se razlikujejo ker na njihovo ceno ne nudimo nobenih dodatnih popustov, lahko zato, ker artiki niso na zalogi direktno v našem skladišče.

Za vsa dodatna pojasnila nam lahko pišete na info@kotu.si in mi vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

 

Naročilo in varovanje osebnih podatkov

Za naročila preko spletne trgovine Kotu.si ni potrebnih posebnih prijav v sistem. Naročilo lahko opravite preko našega obrazca ali po telefonu.

Varovanju osebnih podatkov naših uporabnikov posvečamo veliko pozornosti.
Upravitelj spletne trgovine Kotu.si, ARDESCO d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Kotu.si (www.kotu.si) zbira naslednje podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte (ni nujno pri naročilu preko telefona),
 • kontaktno telefonsko številko (ni nujna, je pa priporočljiva za pomoč dostavni službi pri dostavi)
 • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Kotu.si.
 • do podatkov, ki jih vnašate pri plačilu preko sistema PayPal ponudnik oziroma upravitelj ( spletne trgovine www.kotu.si), podjetje ARDESCO d.o.o. nima dostopa. Več o varovanju teh podatkov in varnosti sistema PayPal si lahko preberete na: https://www.paypal.com/si

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

 

Piškotki

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko kotu.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku kotu.si (www.kotu.si) shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj spletne trgovine www.kotu.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj spletne trgovine www.kotu.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. GLS Slovenija) bomo zaupali le podatke potrebne za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Opis piškotkov, ki se ob privolitvi lahko naložijo na vaš računalnik (privolitev je potrebna samo za Googlove piškotke, piškotki, nujno potrebni za pravilno delovanje spletne trgovine, se naložijo vedno)

Kotu.si piškotki:

PHPSESSID: ta piškotek se ustvari naključno in se po končani seji izbriše. Namenjen je pravilnemu delovanju strani (kje na strani se nahajate in podobno)

wpsc_customer_cookie: piškotek, ki ga modul spletne trgovine uporablja za začasno shranjevanje nakupov (dodajanje izdelke v košarico in podobno)

 

Googlovi piškotki:

__utma: shrani število obiskov na strani, čas prvega obiska, prejšnje obiske in trenutni obisk

__utmb in __utmc: ta piškotka se uporabljata za preverjanje dolžine obiska strani – začetek obiska in približen konec

__utmz: shrani lokacijo, od koder je obiskovalec prišel na stran (iskalnik, iskana beseda, povezava,…)

PREF: če ste vpisani v Googlov račun, se vam ob ogledu podstrani “kontakti” lahko pojavi ta piškotek, ki hrani in uveljavlja vaše nastavitve v googlovih storitvah (v tem primeru Google Maps)

NID: ta piškotek se pojavi večinoma takrat, ko niste vpisani v Googlov račun in uporabljate Googlovo storitev (zopet je primer Google Maps na podstrani “kontakt”) in hrani določene podatke, ki jih Google zbira o vas.

khcookie: podobno kot PREF in NID piškotka (shranjevanje in uveljavljanje vaših nastavitev pri Googlu, večinoma Google Maps)

Več o Googlovih piškotkih si lahko preberete na tem mestu: http://www.google.com/intl/en/policies/technologies/types/

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih www.kotu.si (oziroma upravitelj ARDESCO d.o.o.) zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine www.kotu.si oziroma upravitelja ARDESCO d.o.o..

 

Preklic naročila

Prejeta naročila lahko uporabnik brez dodatnih stroškov prekliče v štiriindvajsetih urah od opravljenega nakupa. Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte info@kotu.si. V elektronskem sporočilu je potrebno obvezno navesti »Preklic naročila« in opis naročenega artikla.

 

Vračilo izdelkov in vračilo kupnine

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je vračiločilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga in dostave blaga (poštnine, provizije pri plačilu po povzetju...). Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vrednost kupljenega in plačanega blaga. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 30 dneh po prejemu vrnjenega blaga. Če podjetje zamudi z vračilom kupnine mora kupcu, poleg kupnine vrniti še zakonske zamudne obresti.

Vračilo kupnine se izvrši neposredno na transakcijski račun kupca, ali na njegov PayPal račun. Druge oblike vračila kupnine niso možne. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

V primeru, da je dostavljeno blago bilo vidno poškodovano v postopku transporta/dostave nas mora kupec o tem nemudoma obvestiti (takoj po prejemu paketa).

Blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, stanju, v originalni embalaži in z VSO propadajočo dokumentacijo. V primeru zapakiranih izdelkov kot so na primer: vilice, noži, žlice, baloni, kozarci, krožniki,tekači ... itd morajo le ti ostati v originalni, neodprti embalaži. Za vračilo izdelka lahko kupec podjetje kontaktira preko e-maila ali telefona. Kontakti so na voljo v rubriki o nas na naši spletni strani www.kotu.si.

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil proizvajalca na garancijskem listu in navodil za uporabo ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

Dobavni rok

Spletna trgovina Kotu.si se bo potrudila, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Naročeno blago gre na pot v najkrajšem možnem času. Izdelke na zalogi običajno lahko s paketno dostavo pričakujete že naslednji delovni dan oziroma najkasneje v roku 5 delovnih dni po potrditvi naročila. Če izdelka ni v naši zalogi, se ga nemudoma naroči. V tem primeru vam sporočimo dobavni rok želenega izdelka.

 

Dostava

Dostavo naročenega blaga opravlja pogodbeni partner GLS Slovenija, ali druga dostavna služba po izbiri ponudnika. Dostava blaga je možna kamorkoli v Evropi. Cenik ki je naveden pa velja za dostavo po Sloveniji. Za dostavo v druge države nas lahko kontaktirate. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, se bo dostavljalec dogovoril z vami o ponovni dostavi, brez dodatnih stroškov. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.
Stroški priprave in dostave artiklov:

 • od 0 do 2 kg................ 3,90 €
 • od 2,01 do 5 kg.......... 4,56 €
 • od 5,01 do 10 kg…… 5,55 €
 • od 10,01 do 15 kg….. 6,54 €
 • od 15,01 do 20 kg….. 7,53 €
 • od 20,01 do 25 kg….. 8.82 €
 • od 25,01 do 30 kg….. 10,04 €
 • od 30,01 do 40 kg….. 11.77 €

 * V PRIMERU, DA STRANKA NAROČENEGA IZDELKA NE PREVZAME, BO LAHKO OB NASLEDNJEM NROČILU IZDELKE NAROČILA SAMO S PLAČILOM PO PREDRAČUNU.

S TEM KO STRANKA NE PREVZAME NAROČENEGA  NAM POVZROČI POSLOVNO ŠKODO. ZARADI TEGA OB NASLEDNJEM NAROČILU LAHKO STRANKA NAROČILO OPRAVI SAMO S PLAČILOM PO POVZETJU

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Kotu.si in vsi podatki na njej so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti in so uporabljeni samo za informativne namene in lažje razumevanje.

 

Odgovornosti

ARDESCO d.o.o. se trudi, da bi spletna trgovina Kotu.si vključevala točne in ažurne informacije o izdelkih in cenah. Vendar pa ARDESCO d.o.o. ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani Kotu.si. Vsi podatki o artiklih navedeni na naši spletni strani so podatki katere dobimo od proizvajalcev, oziroma naših dobaviteljev. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@kotu.si ali po klasični pošti na naslov:

ARDESCO d.o.o.
Kozana 118
5212 Dobrovo
Slovenija

 

Uporabnik naj v zadevi nujno navede “Pritožba”. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 *Ponudnik potrošnike obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS.

Kotu.si ekipa.

ARDESCO d.o.o.

Back to Top